<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=248680887992775&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

{ Asiakasprojektejamme }

Leipurin

webinaarien menestysresepti

Webinaarit • B2B-sisältömarkkinointi • Inbound-markkinointi

Keväällä 2020 pandemia peruutti Leipurin suositun Roadshow-tapahtumakiertueen, jossa Leipurin ammattilaiset kiertelivät ympäri Suomea esittelemässä uusia reseptejä, tuotteita ja laitetarjontaa asiakkailleen ja sidosryhmille. Kun kiertueelle tuli stoppi, oli kuumeisesti miettitävä mitä keksiä tilalle.

– Koska Plotilla oli monen vuoden kokemusta webinaareista, ryhdyimme yhdessä pohtimaan miten Roadshow’n voisi järjestää virtuaalisesti. Ja siitä se sitten lähti – Leipurin ensimmäinen webinaari. Seuraavan kahden vuoden aikana teimme menestyksekkään webinaarien sarjan, jonka avulla olemme syventäneet asiakassuhteita, lisänneet myyntiä ja rakentaneet erinomaista asiakaskokemusta, kertoo Leipurin markkinointijohtaja Mika Coles.

"Olemme saaneet paljon osallistujia, uusia liidejä ja kaupallisesti merkittävää hyötyä. Asiakaspalautteessa arvosana on keskimäärin 8,5/10 kaikista meidän webinaareista eli se on tosi hyvällä tasolla."

mika-coles-leipurin-round

Mika Coles, Leipurin markkinointijohtaja

Kolme tulikuumaa hyötyä webinaareista à la Leipurin

1. Syvemmät asiakassuhteet

Koska webinaareissa ei Roadshow’n tapaan voinut kohdata asiakkaita livenä ja kuulla heidän haasteistaan kasvotusten, tuli asiakassuhteiden syventäminen hoitaa muilla tavoin. Ensimmäinen askel oli kohdentaa webinaarit asiakasryhmille ja heille kiinnostavien asioiden nostaminen agendalle.

– Tarjoamalla oikeasti asiakkaiden toimintaa auttavaa sisältöä voi luottamusta vahvistaa ja syventää. Siksi webinaarit kannattaa rajata ja kohdentaa asiakasryhmille ja järjestää mielummin useita kuin yrittää yhdellä tavoittaa kaikki, painottaa Plotissa Leipurin asiakkuudesta vastaava Kimmo Vanhakangas.

– Meidän webinaareissa on kysymysosio, joissa asiakkaamme voivat suoraan kysyä päämiehiltämme tuotteiden käytöstä ja ominaisuuksista. Asiakkaamme saavat tuoreen tiedon kansainvälisiltä vierailtamme, joita kutsumme usein webinaareihimme puhumaan, Coles kertoo.

2. Parantunut asiakaskokemus

Kun aihe ja kohderyhmä on rajattu, alkaa webinaarin järjestäminen. Varsinaisen live-lähetyksen ja lähetystekniikan lisäksi siihen liittyy monia liikkuvia osia: kutsut, ilmoittautumiset, muistutusviestit, tapahtuman presentaatiot, esiintyjien preppaaminen, kiitosviestit, materiaalien jakaminen jälkikäteen, jne.

Kun nämä kaikki on alusta saakka suunniteltu ja toteutettu yhdenmukaisina, paketti pysyy kasassa. Asiakaskokemuksesta tulee miellyttävä ja webinaareista sellaisia, joita asiakkaat suosittelevat eteenpäin – ja haluavat itsekin toiste osallistua.

– Meille on tärkeää, että asiakaskokemus on mietitty hyvissä ajoin jo ennen kutsua, aina tapahtumaan itsessään ja sen jälkeen tapahtuvaan jälkihoitoon. Plotin kanssa erinomainen asiakaskokemus ja kokonaisen asiakaspolun miettiminen on saatu loistavasti hoidettua, Mika Coles kertoo.

3. Lisää myyntiä hyvällä jälkihoidolla

Live-lähetyksen loppu on vasta alkua, sillä webinaarin tärkein osa pyörähtää käyntiin tapahtuman jälkeen. Miten siitä hyödytään myynnillisesti ja mitä siitä jää käteen? Tapahtuman jälkeisille kiitosviesteille rakentuva jälkihoito on tässä ratkaisevaa.

– Jälkihoidolla saavutetaan ne, jotka eivät ilmoittautumisesta huolimatta osallistuneet webinaariin sekä tietysti langoilla olleet. Molemmille ryhmille kannattaa ehdottomasti jakaa webinaarin materiaalit ja sitä kautta pitää yllä mielenkiintoa, lämmittää liidejä ja ohjata ottamaan yhteyttä Leipurin asiantuntijoihin, Vanhakangas korostaa. 

– Olemme saaneet paljon osallistujia, uusia liidejä ja kaupallisesti merkittävää hyötyä. Asiakaspalautteessa arvosana on keskimäärin 8,5/10 kaikista meidän webinaareista eli se on tosi hyvällä tasolla, Leipurin markkinointijohtaja Mika Coles summaa tyytyväisenä.

leipurin-case-logo

Menestysreseptin pääainesosa on toimiva kutsu- ja jälkihoitoprosessi

 

Plotin ja Leipurin tiivis yhteistyö jatkui kun Roadshow-karavaani pääsi taas keväällä 2022 kulkemaan. Mukaan tulivat printtimateriaalit kuten reseptikirjat, laitekatalogit, julisteet, esitteet, roll-upit. Vain live-lähetys jäi tapahtumien kohdalla pois, mutta muuten kutsuprosessi, ilmoittautumissivu ja jälkihoito noudattivat samaa tuttua kaavaa kuin webinaareissa.

– Tapahtumissa ja webinaareissa asiakaspolku on pitkälti samanlainen ja digitaaliset toimenpiteet eivät niissä juurikaan eroa toisistaan. Pelkkä tapahtuma itsessään ei riitä, sillä eniten myynnillisiä hyötyjä syntyy toimivasta kutsu- ja jälkihoitoprosessista, Plotin Kimmo Vanhakangas painottaa.

"Virtuaalitapahtumissa ja webinaareissa asiakaspolku on pitkälti samanlainen ja digitaaliset toimenpiteet eivät niissä juurikaan eroa toisistaan. Pelkkä tapahtuma itsessään ei riitä: eniten myynnillisiä hyötyjä syntyy toimivasta kutsu- ja jälkihoitoprosessista."

plot-kimmo

Kimmo Vanhakangas, johtaja ja konsultointi, Plot
+358 45 4909 790

Webinaareihin liittyviä toteutuksia

Tapahtumasivut, kutsumeilit, some-postaukset, presentaatiot, materiaalien jakaminen, dashboardit, yms.
leipurin-case-presentation
leipurin-case-some-1
leipurin-case-some-2
leipurin-case-numbers
leipurin-case-laptop
leipurin-case-mobile

Kiinnostaako webinaarit tai virtuaalitapahtumat? Ota yhteyttä!

Kun haluat saada webinaarit tai virtuaalitapahtumien kutsut, ilmoittautumiset ja jälkihoidon kunnolla haltuun, varaa vaikka heti vartin online-tapaaminen Kimmon kanssa. Tai jätä yhteystietosi lomakkeella ja me palaamme sinulle. Ollaan kuulolla!

plot-kimmo

 

Kimmo Vanhakangas
kimmo@plot.fi
+358 45 4909 790