<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=248680887992775&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skip to content
 

B2B-yritys, tee ostamisesta helppoa

Onko ostaminen yritykseltäsi sujuvaa? Etenkin B2B-yrityksiltä ostaminen saattaa töksähdellä kuin suksi havuihin. Asiakas olisi kiinnostunut yrityksesi tuotteista tai palveluista, mutta lisätietoja varten pitäisi ymmärtää monimutkaista tuotekokonaisuutta, täyttää yhteydenottolomake tai soittaa myyjälle – ja hintakin on suuri mysteeri. 

Helpota ostamista ja auta ostajaa 

Me Plotilla olemme täällä auttamassa tekemään ostamisesta (ja myymisestäkin) helpompaa erityisesti B2B-yrityksille. Vähintä mitä voit tehdä on varmistaa, että yhteystiedot ovat helposti saatavilla läpi sivuston. Myyjä kuvan kera ja erilaiset tavat ottaa yhteyttä, jos asiakas haluaa soittaa, meilata, lähettää pikaviestin tai varata ajan etätapaamiseen. Älä luota, että pelkkä puhelinnumero tai lomake riittäisi.

Vaikka tuotetta tai palveluasi ei suoraan voisi ostaa verkosta, voi ostamista kuitenkin helpottaa erilaisilla ostamisen itsepalvelutyökaluilla. Kuinka kätevää on, kun asiakas voi itse laskea tai arvioida tuotteen hinnan hintalaskurilla, vertailla ratkaisuja tai lisätä haluamansa tuotteet yhteen ja pyytää vaivattomasti tarjousta.

“Gartnerin mukaan ne ostajat, jotka kokivat tulleensa autetuksi, ostivat suuremman projektin kolme kertaa todennäköisemmin.”*

Selkeytä ja poista turha monimutkaisuus

Tiedämme, että ostamisesta voi vahingossa tulla turhan monimutkaista. Toisinaan kyse voi olla oman tarjoaman epäselvyydestä: minkä ongelman tuotteemme ratkaisee, mitä olemme oikein myymässä, miten palvelumme liittyvät toisiinsa. Viestien ja tarjoaman selkeyttäminen ja palveluiden paketointi pistää ostamista tehokkaasti kuntoon, sillä on kovin hankala ostaa, jossei ihan tiedä mitä on ostamassa.

Toisinaan kyse voi olla ostopolun epäjohdonmukaisuudesta ulkoisten kanavien ja yrityksen verkkosivujen välillä. Mainos somekanavassa johtaakin yrityksen etusivulle eikä asiakas löydä enää koko asiaa. Ostamisen helpottamisessa onkin tärkeää pitää kaikki ladut auki ja valaistuna johdonmukaisilla viesteillä ja ohjata asiakasta määrätietoisesti kohti konversiopistettä. Sillä asiakkaat liikkuvat ostoprosessin eri vaiheissa omia reittivalintojaan: aluksi hakumainoksesta verkkosivulle, seuraavalla viikolla pelkästään LinkedInissä tai Facebookissa, seuraavaksi markkinointimeilistä kampanjasivulle.

* Gartner - 5 Ways the Future of Buying Will Rewrite the Rules of Effective Selling
 

Muista, että verkkosivut ovat kaiken A ja O

Digitalisoituneessa maailmassa yrityksen verkkosivut ovat kaiken ostamisen, markkinoinnin ja myynnin kotipesä. Niiden tulee olla moitteettomassa kunnossa, jotta ostoprosessi sujuu kuin rasvattu. 
 
Mikä sitten on hyvien verkkosivujen salainen resepti?
 
  • Selkeä rakenne
  • Ymmärrettävä tarjoama ja sisältö
  • Selkeät osto- ja yhteydenottopolut
  • Huippuluokan tekninen toimivuus (mobiilisopiva, tietysti!)
  • Helppo ylläpidettävyys, jotta sisältö on ajantasalla
  • Ässät analytiikka- ja prospektointityökalut
 

Satsaa myynnin ja markkinoinnin yhteistyöhön

Ostaminen on parasta silloin, kun myynti ja markkinointi tanssivat sulavasti yhdessä samaa kappaletta. Ostamisen helppous toteutuu, kun markkinointi ja myynti tekevät saumatonta yhteistyötä läpi koko ostoprosessin. Kaikkien aktiviteettien täytyy tukea myynnin tavoitteita, ja markkinoinnin tehtävänä on auttaa viemään asiakasta ostoprosessin läpi aina tietoisuuden kasvattamisesta lopulliseen ostopäätökseen ja jatkuvaan asiakkuuteen.

Me Plotilla autamme yrityksesi markkinointia ja myyntiä varmistamaan, että ostopolun eri vaiheet raksuttavat saumattomasti yhdessä. 
 
Vinkki: Omaa ja räätälöityä koodia kannattaa harkita vasta viimeisenä vaihtoehtona!
Ostaminen, markkinointi ja myynti helpottuu parhaiten ja onnistuu varmimmin, kun yrityksen digikanavia ja sisältöjä on helppo ylläpitää. Nykyaikaiset järjestelmät tarjoavat lukemattoman määrän valmiita toiminnallisuuksia ilman riviäkään uutta koodia. 

Meillä on yli 20 vuoden kokemus erilaisten CRM:ien, verkkosivujen, markkinoinnin automaation ja analytiikkaratkaisujen parissa (HubSpot, Wordpress, Mailchimp, Campaign Monitor, Google Analytics). Kun omaa koodia ei tarvitse ylläpitää ja päivittää, yrityksesi säästää selvää aikaa ja rahaa sekä saa täyden hyödyn tekemistään järjestelmäinvestoinneista.